Bulgarian English German Greek Italian Russian Turkish

Lipobase™ - ЛИПОБАЗЕ емолиент крем

LipobaseКакво представлява кремът Lipobase™?

Кремът Lipobase представлява идеално омекотяващо средство за ежедневна употреба при случаи на изсушаване на кожата като екзема, която причинява суха, люспеща се и сърбяща кожа. Омекотителите (емолиенти) са необходими при пациенти с екзема, тъй като те предотвратяват изсъхването на кожата чрез ограничаване на загубата на вода от нея. Омекотителите постигат това като образуват покритие, или преграда върху кожата.

 

Как бих могъл да използвам крема Lipobase?

Кремът Lipobase трябва да се нанася върху суха кожа в най-добрия случай 3 до 4 пъти дневно, а ако това не е възможно, поне два пъти дневно. Омекотителите (емолиенти) не могат да бъдат предозирани. Важно е също да се използват достатъчни количества от крема Lipobase, така че не се притеснявайте когато го нанасяте. Кремът Lipobase може да се окаже единственото лечение, което Вашият доктор или фармацевт да Ви препоръчат като помощ за предотвратяване на загубата на вода от Вашата кожа, или може да бъде използван като допълващо лечение заедно с локални (кожни) стероиди, или друго лечение.

 

Кога мога да очаквам подобрение с крема Lipobase?

Вашата кожа незабавно ще започне да изглежда и да се чувства по-добре след употребата на крема Lipobase. В продължение на колко време мога да използвам крема Lipobase? Важно е да продължите да използвате крема Lipobase дори след като изглежда, че екземата Ви е изчезнала. Като продължавате да нанасяте крема Lipobase няколко пъти дневно, дори след като кожата Ви се чувства отново здрава, това може да помогне да бъде предотвратено или забавено влошаването на симптомите на сухата кожа като сърбеж и лющене.

 

lipobaseКакво ще се случи ако пропусна дозата?

Запомнете, че не можете да предозирате омекотителите, така че нанесете пропуснатата доза колкото е възможно по-скоро след като сте се сетили и продължавайте да намазвате няколко пъти през деня. Като резултат кожата Ви ще се почувства по-нежна.

 

Има ли някакви възможни нежелани ефекти?

Рядко някои хора стават чувствителни (алергични) към някоя от съставките на крема Lipobase, което може да причини поскоро влошаване на кожното възпаление, отколкото подобрение. Моля съветвайте се с Вашия лекар ако предполагате, че сте алергични към крема Lipobase.

 

Мога ли да използвам крема Lipobase в комбинация с друго лечение на екзема?

Да, кремът Lipobase може да бъде използван в комбинация с друго локално (кожно) лечение, което вашият доктор Ви предпише, като например кортикостероиди или локални инхибитори на калциневрин (TCI, бълг. ЛИК). lipobaseПомнете, че кортикостероидите и ЛИК се използват по начин, различен от този на омекотителите (емолиентите). Когато използвате едновременно кортикостероиди и омекотители, първо нанасяйте кортикостероида, след това изчакайте 30 минути преди да намажете с омекотяващото средство. Това ще предотврати всякакво разреждане на кортикостероида, което може да го направи по-малко ефективен. По същия начин, когато използвате едновременно ЛИК и омекотители, нанасяйте омекотителите поне два часа след ЛИК.

 

Кремът Lipobase съдържа ли ароматизатори или оцветяващи агенти?

Не, кремът Lipobase не съдържа ароматизатори или оцветяващи агенти, по този начин намалявайки до минимум риска от алергични реакции.

 

Може ли кремът Lipobase да оцвети дрехите ми?

Не, кремът Lipobase не съдържа съставни компоненти, които биха оцветили дрехите. За това е безопасно използването на крема Lipobase под дрехите.

 

Как да съхранявам крема Lipobase?

Кремът Lipobase трябва да се съхранява на стайна температура (не по-висока от 25°C)

 

Препоръчана ми е също така употребата на Nanobase®. Кога да използвам крема Lipobase, и кога Nanobase?

Lipobase подпомага предотвратяването на сърбяща и лющеща се кожа чрез ограничаване загубата на вода. Той трябва да се използва няколко пъти на ден по всички области на тялото, които са със суха кожа. Понякога бариерата на кожата е така нарушена, че е необходима допълнителна помощ за да бъде възстановена. Nanobase е специален крем, който специфично подпомага възстановяването на кожната бариера. Най-добрият начин да бъде използван Nanobase, е да се нанася един път на ден преди лягане върху кожните области, които са засегнати от пристъпа.

 

Къде мога да намеря повече информация за крема Lipobase и заболяванията на суха кожа?

Свържете се с Вашия лекар или фармацевт за повече информация относно крем Lipobase.

lipobase