Bulgarian English German Greek Italian Russian Turkish

Филъри

1.Какво представляват те?

Те играят ролята на пълнители, които умело инфилтрирани в кожен участък под гънки, бръчки или някакви несъвършенства, попълват, изглаждат хидратират кожата, като придават на лицето подмладен, младежки вид. filarУникалното при поставянето на филърите е, че ефектът мигновен. Веднага след поставянето бръчката се изпълва и лицето се опъва, оформят се контурите на лицето, запълват се липсващите обеми с възрастта. Повечето филъри са монофазни- произведени на базата на кръстосана хиалуронова киселина,която е една от аминокиселините в човешкият организъм, отговорна за хидратирането и витализирането не само на кожата,но и на много оше други органи и системи в човешкото тяло. По принцип тази аминокиселина се намира в определени количества в нативно състояние в нашия организъм и с напредване на възрастта това количество започва да намалява. Разбира се тук от голямо значение е и начинът на живот на човека, неговият хранителен режим и биоритъма на живот, излагането на различни физикални фактори, тютйюнопушене, прекомерната употреба на алкохол, генетичният материал, който всеки от нас в себе си носи и т.н. Освен филъри, които съдържат хиалуронова киселина, има и други видове имплантанти, които съдържат специална гел-основа на базата на калциеви микросфери, които се разграждат от организма с времето и така създават предпоставка за неоколагенообразуване в кожата и траен ефект на попълнени обеми в желаещите области от лицето, горната част на шията и ръцете. Постигане на V-ЕФЕКТ.

 

2. От каква възраст могат да се прилагат?

В моята практика обикновено възрастовата граница е 35-45г. Говоря за първа процедура .Разбира се, че съм имала пациентки и на 25г., които опоределено се нуждаят от попълване и жени на 50г, при които могат да се направят само минимални корекции. Всичко е много относително за всеки пациент, затова и моят подход е изключително индивидуално насочен към нуждите и потребностите на всеки. За мен най-голямата награда след козметичната процедурата е усмивката на пациента и уверенността му, че си тръгва от кабинета по-красив, подмладен, излъгал годините на времето. Oбикновено правя едната половина на лицето, след което давам възможност на пациента сам да се увери в огледалото в мигновената разлика между двете половини на лицето и тогава довършвам процедурата. При свършване на съдържанието в спринцовката, показвам това на пациента, за максимална коректност. Доверието и взаимното допълване между лекар - пациент в желанието за постигане на оптимален ефект е от огромно значение.

 

3. Каква е продължителността на времетраене на филъра?

При първа апликация-9 месеца, след втората процедура-2-3г. От значение е какъв филър се използва и какъв калибър бръчка се запълва. Според дълбочината и давността на бръчките се използват филъри с различна плътност за постигане на оптимален естетичен ефект. Хиалуроновата киселина е естествено вещество за нашият организъм, затова се разгражда с времето, бионаличността й намалява и тогава трябва процедурата пак да се повтори.

 

4. Съвети към пациента:

Пийте по 2 литра вода на ден след процедурата, избягвайте посещения на СПА в рамките на 10 дни, пиене на аспирин и вит.C. Интересен е факта, че една молекула Хиалуроновата киселина е отговорна за 10 мол вода. За превенция –нанасяйте слънцезащитни кремове, избягвайте гримиране (фон де тен)1-2 дни.

Информирайте се за компетентността на вашият лекар по сертификатите в кабинета, снимков материал, който ви предлага и за цените на продуктите. Важен е предварителният разговор и желанието на пациента за писмено съгласие за информацията, която получава. При мен цените са минимални, защото единствена апликация не е достастатъчна за цял живот. След време тя се повтаря, а и не винаги само с една можем да постигнем нужният ефект, ако пациентът е закъснял с посещението си при лекар специалист. Затова ранната превенция е от голямо значение за поддържане лифтинг ефекта на лицето и останалите зони, издаващи нашата възраст.

 

5. Третирани най-често зони:

 • Назолабиални бръчки
 • Фини бръчки тип''пачи крак'' около очите
 • Бръчката на ''гнева'' на челото
 • Устни-попълване на обем и корекция
 • Нос-корекция
 • Скули-попълване
 • Ръце-попълване на загубата на тъкан

 

6. Станични действия:

Обикновено те се срещат рядко,но пациентът трябва да бъде информиран за възможност от малки насинявания на мястото на апликация, които преминават максимално за 3-4дни, след ползване на съдосвиващи локални средства.

За повече информация-виж в Медийни изяви-Подмладяване

Още в тази категория: « Мезоролер Озонотерапията »

Стани приятел :)

Доктор - онлайн

 • Интернет консултация
  Интернет консултация Ако имате сериозен кожен проблем, но нямате време да ме посетите, защото работите много, защото сте извън страната или просто не ви се чака пред кабинета, можете да се възползвате от платена консултация по интернет, която предлагам за моите пациенти.
  Продължава...

Форум


Отговори Тема