Bulgarian English German Greek Italian Russian Turkish

Мезотерапия

1. Kakво представлява?

mezoterapy1Мезотерапята е метод в козметoлогията, при който без хирургична намеса се коригират различни по рода си естетични проблеми на кожата. Нейният основоположник Мишел Пистор открива през втората половина на XX век положителното влияние при подкожното приложение на различни вещества върху кожата. От тогава до днес този тип терапия непрекъснато прави иновативни програми, за да изглежда кожата ни сияна, бляскава, без бръчки. Мезотерапията е втората стъпка след пилинга в новият франчайз за подмладяване на кожата-ефективна формула за борба против стареенето на кожата, против окапването на косата и против мастните натрупвания при целулита.

 

2. Кои са най-често третираните зони?

  • Това са лицето, шията, деколтето и дорзалните повърхности на ръцете
  • Окосмената част на главата
  • Зоните по бедрата и корема

 

3. Какво целим с мезотерапията?

Ние целим подхранване, рехидратиране и ребиовитализиране на кожата. Чрез вкарване в нея на различни коктейли съдържащи хиалуронова киселина, колаген, витамини, микро -и макроелементи и др. фармацевтични и хомеопатични продукти ние се стремим да постигнем една оптимална превенция срещу стаеенето й, да стимулираме ролята на колагена и еластина в кожата, да намалим вредното въздействие на свободните радикали, да засилим неоколагенообразуването и така сигурно и гарантирано да забавим хода на годините върху нашата кожа и визия.

 

4. Как се постига това?

Чрез няколко(3-6) процедури, които представляват микро убождания в кожата и то в нейната средна дерма. От там идва и името на козметичната процедура-„мезос"-от гр.-среда и „терапе"-лечение. Таргетната зона тук е мезодермата-т.е. средният слой на кожата, която е изградена от епидермис, дерма и хиподерма. Процедурите се повтарят според схемите през 1 -3 седмици. Поддържаща терапия-след първоначалния курс-2 пъти в годината по 1 процедура.

 

5. Странични действия:

Зачервяване на кожата, лек моментен дисконфорт по време на процедура, много рядко наличие на сини петна на местата на убождане, които преминават за 3-4 дни.

 

6. Ефект от терапияата:

След 3-та процедура, за да се постигне ефектът на насищане кожата е с подобрен тургур, по-еластична, по-здрава, по-бляскава и самочувствието на хората е коренно различно-за околните те изглеждат отпочинали, сияйни подмладени и магнетични.

 

7. Сезонност:

През цялата година. Желателно е през летните месеци да се използва фотозащита.

За повече информация: виж Медийни изяви-видео Мезотерапия

Стани приятел :)

Доктор - онлайн

  • Интернет консултация
    Интернет консултация Ако имате сериозен кожен проблем, но нямате време да ме посетите, защото работите много, защото сте извън страната или просто не ви се чака пред кабинета, можете да се възползвате от платена консултация по интернет, която предлагам за моите пациенти.
    Продължава...

Форум


Отговори Тема